מהו נתב?

נתב, או באנגלית – ראוטר, מאפשר לנו לחבר מספר מחשבים ברשת על אותה תשתית אינטרנט, הנתב מתחבר מצד אחד למודם דרך יציאת ה wan ומצידו השני – דרך יציאות ה lan לרשת המחשבים, תפקידו של הנתב הוא קודם כל להורות למודם לחייג ולהתחבר באמצעות שם משתמש וסיסמא לספק האינטרנט ובנוסף לנהל את המחשבים וההתקנים ברשת, כל מחשב או התקן רשת המתחבר לנתב מקבל כתובת IP ייחודית ברשת והנתב דואג בעצם לניהולה התקין של הרשת ואספקת האינטרנט לכל המחשבים המחוברים לאותה הרשת. תפקידו נוסף של הנתב הוא אבטחה ראשונית לרשת המחשבים, מחשבים המחוברים לנתב אינם חשופים לעולם ולאינטרנט ישירות, אלא נמצאים מאחורי הנתב המגן עליהם באמצעות מנגנון חומת האש. הנתב הביתי מגיע בדרך כלל עם ארבע יציאות רשת lan וחיבור אלחוטי.

איך מתחלק רוחב הפס למחשבים ברשת?

רוחב הפס אינו מתחלק בצורה שווה בין המחשבים ברשת, הנתב מחלק את רוחב הפס לפי צריכת המחשבים ברשת באופן דינמי. כך לדוגמה, אם על אחד מהמחשבים פועלת תוכנת שיתוף קבצים, היא דורשת מהנתב רוחב פס גדול יותר ממחשב אחר ברשת המפעיל גלישה בלבד, לכן, עומס על מחשב אחד ברשת, יגרום לאיטיות בגלישה בשאר המחשבים.

האם אפשר להתחבר לאינטרנט בצורה אלחוטית?

על מנת להתחבר לאינטרנט בצורה אלחוטית יש צורך בנתב אלחוטי אותו מגדירים לשידור אלחוטי של שם הרשת אותה נבחר (ssid) וסיסמת הצפנה אותה בוחרים על מנת שלא לאפשר לאנשים שאינם יודעים את סיסמת ההצפנה להתחבר לרשת שלנו.

מה משפיע על טווח השידור והקליטה של הרשת האלחוטית?

תדר השידור של הנתבים האלחוטיים נמצא בטווח התדרים של מכשירים אחרים המשמשים אותנו, כמו למשל טלפונים אלחוטיים, לכל ככל שישנם האיזור יותר מכשירים אלחוטיים או נתבים אחרים (אצל שכנים לדוגמא) כך עוצמת השידור והקליטה של הרשת שלנו תקטן ובהתאם לכך גם טווח הקליטה. במקרים בהם ישנם הרבה משדרים ייתכנו אפילו ניתוקים ואיבוד קליטה פתאומי ברשת האלחוטית.

דילוג לתוכן